Africký druh divej hyeny

Africký pes hyenaAfrický pes hyena je predátor. V preklade názov znamená „maľovaný vlk“. Má vzťah s červeným vlkom. Laici si ju ľahko pomýlia s hyenou..

Domestikované psy hyen sú prakticky na nerozoznanie od bežných pastierskych psov. Veľmi lojálni a verní priatelia pre svojich pánov. Je lepšie sa s takým zvieraťom vo voľnej prírode nestretnúť. Sú veľmi agresívni. Vo voľnej prírode je to dravec.

Africké psy hyeny

Vzhľad

Úškrn psa hyenyPlemeno je pomerne veľké, veľké ako pes. Pre toto plemeno sú charakteristické dlhé nohy a veľké uši. Telo je pretiahnuté, silné a svalnaté. Telo dosahuje viac ako jeden meter. Nadýchaný, predĺžený chvost dosahuje 40 cm. Štyri prsty na nohách, zatiaľ čo väčšina špičákov má na predných nohách päť. Rastie v kohútiku až 78 cm.

Výkonná čeľusť umožňuje nielen chytiť korisť, ale ju aj dlho držať. Podstatným rozdielom je aj štruktúra zubov. Špecifickosť ich umiestnenia a veľkosti umožňuje divokej africkej hyene hrýzť kosti rôznych veľkostí a hrúbok. V ústach je 42 zubov. Žena sa líši od muža iba o 3–7%. Váha zvieraťa závisí od sýtosti. Stojí za zváženie, že jedno jedlo môže zjesť až 9 kilogramov mäsa. Hmotnosť dospelého človeka je od 18-36 kilogramov.

Farba je celkom v súlade s oblasťou - pestrá, ako biotop. Poskytuje dobrú príležitosť na maskovanie. Kožušina je zvláštna: riedke, hrubé vlasy s ustupujúcou líniou vlasov. Koža je čierna. Vzor kožušiny je asymetrický. Rovnaké farby prakticky neexistujú. Škvrny sú väčšinou odtiene bielej, hnedej, žltej a čiernej. Svetlí jedinci, keď je hlavná farba svetlá a sú na nej tmavé škvrny rôznych veľkostí, alebo naopak. Šteňatá od narodenia rovnakej farby - tmavej alebo bielej. Charakteristická farba sa získa po siedmich týždňoch života..

Potomkovia

Fena hyena s potomkamiPes hyena žije v balíkoch ako vlk. V balíku je hierarchia prísne sledovaná. Páry vytvárajú odbory raz na celý život. Jeden alfa pár dominuje v stáde a iba ona má právo na rozmnožovanie v tomto stáde. Môže sa roztrhnúť plod od inej samice a samica môže zostať bez jedla. V prírode je všetko dokonalé a počet kontrolujú aj inštinkty zvierat. Alena samica hyena vyprodukuje 2–21 mláďat. V uzavretých podmienkach má pes hyena malý pelech.

Africký divoký pes má svoj vrh 60 - 70 dní. Rodí bezmocné, slepé a hluché mláďatá. Šteňatá sa objavujú hlavne od marca do júla. V tomto období sa samica uchýli do brlohu a žije tam až štyri týždne. O stádo sa stádo úplne stará, stráži a donesie jedlo. Od ôsmich mesiacov začínajú šteňatá psa hyeny rozvíjať okolie. Dospelí ich sledujú a kŕmia. Vo veku jedného roku dosahuje pes hyena fyziologickú zrelosť. Stáva sa riadnym členom balíka. Africký divoký pes sa dožíva v priemere nie dlhšie ako desať rokov.

Oblasť

Miesta osídlenia stád sú stepi a savany, bližšie na juh Saharskej púšte, južná časť kontinentu Afriky. V dnešnej dobe predstavuje bezpečnosť druhu národné parky a miesta, ktoré nevyvinul človek..

Dve sezóny:

  1. Zima je obdobím sucha.
  2. Letné obdobie dažďov.

Hlavnými nepriateľmi hyenského psa v savane sú levy. Existuje tiež nepriateľstvo s hyenami. Jedná sa o prirodzených vyhladzovačov jednotlivca. Zástupcovia druhu sú dosť vytrvalí. Lovec psích dní Hyena. Dáva pozor na korisť, nepoužíva vôňu, je skvelým bežcom, vyvíja rýchlosť 50–55 km / h. Je ale schopný jazdiť viac ako 65 km / h. Výhoda lovu svoriek - umožňuje zabiť veľkú korisť, čo bude stačiť všetkým členom.

Pred lovom sa koná istý obrad pozdravu. Pes v tvare hyeny víta druhého skákaním a charakteristickými chrčaním, vrtením chvostov, škrekotaním a olizovaním náhubkov kongenérov. Týmto preukazuje svoju poslušnosť.

Psy hyeny nijako neoznačujú lovné miesto a nestarajú sa o ich ochranu. Strážený je iba brloh. Tvoria kŕdle až 15 hláv. Dominuje alfa pár, kde muž je zodpovedný za mužskú polovicu balenia a žena za ženu. Pokojný životný štýl v balení - prakticky neexistuje zjavná agresia, ktorá by preukazovala vodcovstvo alebo jedlo. Mužov je zvyčajne trikrát viac ako žien. Vo veku dva a pol roka žena opustí dom v nádeji, že nájde rodinu, kde nie sú žiadne alfa ženy. Niektorí muži tvoria nové rodiny. Táto štruktúra umožňuje druhu nezomrieť zmiešaním krvi. Psy hyeny milujú robiť všetko spoločne.: loviť, hrať sa, jesť, spať.

Jedlo

Psy hyeny sú mäsožravé. Jedia iba čerstvé mäso. V zriedkavých prípadoch sa vrátia k napoly zožratému zvieraťu, preto zjedia veľké množstvo artiodaktylov. V priemere sa jedlo získava od 50 kg do 200 kg.

Hlavná korisť:

  • Lov afrických divokých psovimpala (Aepyceros melampus);
  • Thomsonova gazela (Gazella thomsonii);
  • kudu (Tragelaphus strepsiceros);
  • Antilopa východoafrická (Madoqua spp.);
  • múr obyčajný (Raphicerus campestris);
  • duker (rod Cephalophini).

Potkany, zajace, jašterice sú ich stravou v zime počas sucha. Nekonzumujte zdochliny. Zriedka útočí na hospodárske zvieratá.

Miestni farmári nemajú radi hyenové psy. Keďže je to mäsožravec, ktorý neustále potrebuje čerstvé mäso. Ľudia ich strieľajú. Druhý bod - pes hyena je prenášačom rôznych chorôb vrátane besnoty a antraxu.

Delite na družbenih omrežjih:
Takole je videti